Diensten

Dakpannen

Uw expert in dak - gevelreinigingen en mosvrij houden van opritten

De traditionele keramische dakpannen

Traditionele dakpannen (keramische of betonnen) behoren tot de absolute favorieten onder de dakbedekking. Door hun eenvoudige plaatsingsmethode en aantrekkelijke prijs is het de meeste voorkomende dakbedekking.

Een andere naam voor keramische dakpannen is ‘kleidakpannen’. Door de jaren heen hebben zij hun duurzaamheid ten volste bewezen. Kleidakpannen worden gebakken, maar niet gedroogd, weegt ongeveer evenveel als een betonnen dakpan en is iets meer weerbestendig dan de betonnen variant.

De impact van de afwerking

Keramische dakpannen ondergaan tijdens de productie verschillende behandelingen, waarbij iedere behandeling een ander eindresultaat oplevert. Deze afwerking van keramische dakpannen heeft zowel direct als indirecte gevolgen als het aankomt op voorkomen van vuilaanhechting:

  • Bakken
  • Smoren
  • Engoberen
  • Verglazen

Binnen de keramisch dakpannen kan je opteren voor een matte of glanzende glazuurlaag. Het voordeel van een glazuurlaag is dat algen en mossen zich moeilijker kunnen hechten. Het nadeel is wel dat geglazuurde dakpannen kwetsbaarder zijn, waardoor ze sneller beschadigd geraken.

Aandachtspunten bij ontmossing

Voor het ontmossen van keramische dakbedekking is het belangrijk om de druk tijdens de reiniging in de gaten te houden. Professionele bedrijven, gespecialiseerd in ontmossing, beschikken over het nodige materiaal en de expertise om de reiniging tot een goed einde te brengen.

[Wenst u uw dakpannen te laten ontmossen? Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.]

Categorieën

Een vraag over deze dienst

Controle